BIODYNEREN

Smaakvol – gezellig – vers – inspirerend

Samen eten aan een lange tafel op een biodynamische boerderij, waarbij ook boer en kok aanschuiven. Dat kan bij de diners van Biodyneren die door heel Nederland worden gehouden op boerderijen die biologisch-dynamisch werken. Het zijn zowel grote bedrijven als kleinschalige initiatieven met en zonder Demeter certificering waaronder ook boerderijen in omschakeling. Een enorme variëteit aan boeren-daadkracht geïnspireerd door de biodynamische visie zal in de rondleiding vooraf aan het diner zichtbaar zijn.

In mei 2022 zijn de diners van start gegaan bij vier boerderijen. Alle zeven diners waren met zo’n 30 gasten uitverkocht. Vorig jaar zijn er op 16 boerderijen 30 diners gehouden. Veel gasten lieten weten genoten te hebben van het eten, de verhalen en de passie die ze hebben ervaren. Ze hebben de achtergronden en praktijk van biodynamische landbouw beter leren kennen en zijn geïnspireerd door de biodynamische keuken. Want de kok zet met biodynamische inzichten het werk van de boer voort in de keuken. Dat geeft verrassende gerechten vol levenskracht, voedend voor lichaam, ziel en geest.

Kijk voor data en locaties van diners in 2024 hieronder.

Meer info? Vraag initiatiefnemer, coördinator en kok Ilse van den Bosch. De organisatie van de Biodynamische Diners is mogelijk gemaakt door het Willy Schilthuis Fonds van de BD-Vereniging

Op het land In de keuken
zorg voor bodemleven zorg voor darmflora
vruchtwisseling afwisseling wortel-, blad- en vruchtgroenten
eigenheid van plant en dier eigenheid van volwaardige producten
aandacht en bewustzijn van de boer aandacht en bewustzijn van de kok
biodiversiteit gevarieerde maaltijd
mooi afwisselend landschap mooi opgemaakte maaltijd

Voor het project Biodyneren zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen helpen in de keuken. Voor meer info: contact@voedsaam.nl of 072-5644752.

Biodyneren in 2024

Op maar liefst 30 boerderijen kun je dit jaar komen Biodyneren. Hieronder een overzicht, dat komende tijd nog wordt aangevuld.

In onze Agenda vind je (binnenkort) bij de betreffende data meer info over diner en boerderij.

Biodyneren op ‘t Leeuweriksveld

Zaterdag 11 mei
Tijd: 16.00 uur start rondleiding; 18.00 uur start diner
Locatie: ‘t Leeuweriksveld, Zandzoom 72 in Emmen
Kok: Alberta Rollema van Oogsten, Koken en Eten
Kosten: 29,50 euro
Info en aanmelden bij kok Alberta via mail of tel. 06-19199934

Tuindiner op de Noorderhoeve

Zondag 26 mei
Tijd: 16.45 uur welkom, 17 uur rondleiding, 18 uur diner
Locatie: De Noorderhoeve, Duinweg 125 in Schoorl
Kok: Ilse van den Bosch, Voedsaam
Kosten: 49 euro. Prijs voor kinderen in overleg.
Info en aanmelden bij kok Ilse, contact@voedsaam.nl, 072-5644752

Bloesemlunch op Sprankenhof

Zondag 2 juni
Tijd: 12-16 uur, inclusief rondleiding
Locatie: Sprankenhof
Kosten: 45 euro
Info en aanmelden via sprankenhof.com 

Biodyneren bij Eko-logisch

Zondag 2 juni
Locatie: Roelofarendsveen
meer info volgt

Boerenpicknick op Zuivelboerderij de Brummenaer

Zondag 9 juni
Locatie: De Brummenaer, Cortenoeverseweg 125, Brummen
meer info volgt

Feestmaaltijd van eigen land op Genneper Hoeve

Zaterdag 15 juni
Thema: Feestmaaltijd van eigen land
Tijd: 18.00 uur welkom; 18.15 uur start rondleiding; 19.00 uur start diner
Locatie: Genneper Hoeve, Tongelreeppad 1, 5644 RZ Eindhoven
Kok: Daphne en Lins van het Poeflokaal Genneper Hoeve
Kosten: 55 euro incl drankjes
Info en aanmelden via info@genneperhoeve.nl

Biodyneren op de Zonnegaard

Zaterdag 15 juni
Locatie: Voorst
Nadere info volgt

Biodyneren op de Eemstuin

Zaterdag 29 juni
Locatie: Uithuizermeeden
Nadere info volgt

Biodyneren op Ruimzicht

Zaterdag 29 juni
Locatie: Halle
Nadere info volgt

Biodyneren op Thedinghsweert

Zaterdag 29 juni
Locatie: Kerk Avezaath Tiel
Nadere info volgt

Sophia’s Tuindiner

Zondag 30 juni
Tijd: 16.00 uur
Locatie: Sophia’s Tuin, Seterse weg 7 in Oosterhout
Thema: bodem
Kok: Marion Pluimes
Kosten: 55 euro
Meer info en aanmelden bij kok Marion Pluimes: thelofflychef.nl/tuindiners

Biodyneren op de Stadshoeve

Zondag 30 juni
Locatie: Amsterdam
Nadere info volgt

Biodyneren op Kaasboerderij Noorderlicht

Zaterdag 6 juli
Locatie: Noordeloos
Nadere info volgt

Biodyneren bij Gedeelde Weelde

Zaterdag 6 juli
Locatie: Maastricht
Nadere info volgt

Biodyneren bij Pluktuin van Geesje

Zaterdag 6 juli
Locatie: Oudkarspel
Nadere info volgt

Biodyneren bij De Grote Wiede

Vrijdag 12 en zaterdag 13 juli
Locatie: Hulshorst
Nadere info volgt

Biodyneren bij Vrouw Holle

Zaterdag 13 juli
Locatie: Ursem
Nadere info volgt

Tuindiner op de Noorderhoeve

Zaterdag 20 juli
Tijd: 16.45 uur welkom, 17 uur rondleiding, 18 uur diner
Locatie: De Noorderhoeve, Duinweg 125 in Schoorl
Kok: Ilse van den Bosch, Voedsaam
Kosten: 49 euro. Prijs voor kinderen in overleg.
Info en aanmelden bij kok Ilse, contact@voedsaam.nl, 072-5644752

Biodyneren op de Eemstuin

Zaterdag 27 juli
Locatie: Uithuizermeeden
Nadere info volgt

Biodyneren bij Pluktuin van Geesje

Zaterdag 27 juli
Locatie: Oudkarspel
Nadere info volgt

Biodyneren bij Pluktuin van Geesje

Zaterdag 3 augustus
Locatie: Oudkarspel
Nadere info volgt

Biodyneren bij Boer'n Buffel Keizersrande

Zondag 11 augustus
Locatie: Diepenveen
Nadere info volgt

Biodyneren bij Pluktuin van Geesje

Zaterdag 24 augustus
Locatie: Oudkarspel
Nadere info volgt

Biodyneren op de Eemstuin

Zaterdag 31 augustus
Locatie: Uithuizermeeden
Nadere info volgt

Biodyeren bij Meulwaeter

Zaterdag 31 aug en zondag 1 sept
Locatie: Landbouwbedrijf Meulwaeter in Kruiningen
Kok: Denise van den Ierssel van 'Vanlandnaarpan'
Nadere info volgt

Biodyneren op Ruimzicht

Zaterdag 31 aug
Locatie: Halle
Nadere info volgt

Biodyneren op Zuivelboerderij de Brummenaer

Zaterdag 7 september
Locatie: Brummen
Nadere info volgt

Biodyneren op Sonnevanck

Zondag 8 september
Locatie: Middenbeemster
Nadere info volgt

Biodyneren op de Zonneboog

Zaterdag 14 september
Locatie: Lelystad
Nadere info volgt

Biodyneren op de Eemstuin

Zaterdag 28 sept
Locatie: Uithuizermeeden
Nadere info volgt

Biodyneren bij Noorderhoeve

zaterdag 28 september
Locatie: Schoorl
meer info volgt

Sophia’s Tuindiner

zondag 6 oktober
Tijd: 16.00 uur
Locatie: Sophia’s Tuin, Seterse weg 7 in Oosterhout
Thema: verwarmen
Kok: Marion Pluimes
Kosten: 55 euro
Meer info en aanmelden bij kok Marion Pluimes: thelofflychef.nl/tuindiners

Biodyneren bij Odin

woensdag 9 oktober
Tijd: 18-21.30 uur
Locatie: Odin, De Panoven 1 in Geldermalsen.
Thema: Demeter weken en 100 jaar biodynamische landbouw. Dit keer geen rondleiding op een boerderij, maar door het distributiecentrum van Foodcoop Odin
Kok: Janneke Meijer
Kosten: 35 euro incl. 3 drankjes, water en koffie/thee afsluitend
Meer info en aanmelden tzt via Odin.nl

Biodyneren op Thedinghsweert

Zaterdag 12 oktober
Locatie: Kerk Avezaath Tiel
Nadere info volgt

Biodyneren op ‘t Leeuweriksveld

Zaterdag 19 oktober
Tijd: 16.00 uur start rondleiding; 18.00 uur start diner
Locatie: ‘t Leeuweriksveld, Zandzoom 72 in Emmen
Kok: Alberta Rollema van Oogsten, Koken en Eten
Kosten: 29,50 euro
Info en aanmelden bij kok Alberta via mail of tel. 06-19199934

Biodyneren in de Kruidenkas

Zaterdag 19 oktober
Locatie: Schoorl
Nadere info volgt

Biodyneren op de Stadsboerderij

Zondag 20 oktober
Locatie: Almere
Nadere info volgt

Biodyneren op de Eemstuin

Zaterdag 26 oktober
Locatie: Uithuizermeeden
Nadere info volgt

Biodyneren op de Eemstuin

Zaterdag 30 november
Locatie: Uithuizermeeden
Nadere info volgt

Overige locaties:

Biodyneren zal in 2024 ook plaats vinden op deze boerderijen. Zodra de data bekend zijn, worden ze hier toegevoegd:

Warmonderhof in Dronten; Westerwoldgoud in Onstwedde; Timpelstead in Engwierum; De Hommelhoeve in Empe; Beersche Hoeve in Oostelbeers; Beukenhof in Breda

Johan, gast op Urtica de Vijfsprong: 'Na het eten had ik geen propvolle maag. Daarentegen voelde ik dat heel mijn lichaam was gevuld. Alle behoeften waren vervuld en mijn lichaam voelde daardoor als één.'

Evrim Kurc, kok op De Grote Wiede: ‘Koken voor Biodyneren heb ik ervaren als de boerderij eren. Het is een feest om de betoverde koppies te zien terugkomen van de rondleiding en dan voor hen te mogen serveren.’

Ilse van den Bosch, initiatiefnemer Biodyneren: ‘In de landbouw en in de keuken werken we met levenskrachten. We kunnen vitaliteit intensiveren, laten groeien. Zo kunnen menselijke kwaliteiten als liefdevolle aandacht, interesse, zorg, én heldere inzichten, iets toevoegen aan de natuur. Precies dat voedt ons.’