Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding
contact - lid worden
bd-vereniging - bd-jong - agenda - beroepsontwikkeling - preparaten - projecten - publicaties - bd-landbouw

> >overzicht

Inspiratiedag
donderdag 18 september 2014
Congres van BD-Vereniging, Stichting Demeter en Warmonderhof in de Kunsthal in Rotterdam, met bezoek aan de tentoonstelling "Alchemie van het Alledaagse".

De leden van de Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding ondersteunen de ontwikkeling van de landbouw door het ondersteuen van de ontwikkeling van de mensen die in de biologisch-dynamische landbouw, handel of verwerking actief zijn.
Word nu lid van de BD-Vereniging! Dan ondersteunt u deze ontwikkeling ook.
In het ledentijdschrift Dynamisch-Perspectief leest u aankondigingen en verslagen van activiteiten, bedrijfsportretten van BD-bedrijven, discussies en achtergrondartikelen.

Voor verdere informatie, kunt u contact opnemen met beleidsmedewerker Luc Ambagts via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 06-48017828

Biologisch-Dynamische Landbouw
Biologisch-Dynamische landbouw (BD-landbouw) is duurzame landbouw waarin de mens met respect samenwerkt met de natuur en de bodem cultiveert in een respectvolle omgang met de gewassen en het vee.

BD-landbouw is landbouw waarin boeren en tuinders hun intuïtieve vakkundigheid verder ontwikkelen. Waarin zorg voor voedselkwaliteit, onze leefomgeving en dierenwelzijn hand in hand gaan.

Demeter-logo Biologisch-Dynamische landbouw geeft karaktervolle en vitale producten die mens en aarde gezond houden. Deze pure en smaakvolle levensmiddelen zijn direct te betrekken bij BD-bedrijven of in winkels. De producten zijn herkenbaar aan het Demeter keurmerk.

Nieuwe folder BD-Vereniging
Activiteitenfolder BD-Vereniging In de Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding werken boeren en burgers samen aan de ontwikkeling van een menselijke, bodem-, plant- en diervriendelijke landbouw. Over de BD-Vereniging is een folder samengesteld, met daarin aandacht voor de werkplaatsen, de conferenties, BD-beroepsontwikkeling, internationale samenwerking en natuurlijk alle informatie over het lidmaatschap.

Vraag de folder aan, voor uzelf en voor degene die u in het werk van de BD-Vereniging wilt interesseren.

Biologisch-Dynamische Landbouw voor boeren, tuinders, winkeliers, voedingsdeskundigen, koks, e.a.
BD-landbouw en voeding betekent samen met je bedrijf, in en aan je werk, ook jezelf ontwikkelen. BD-landbouw en voeding betekent het cultiveren van intuïtieve, beeldende en begripsvormende vaardigheden. Met het gaan van deze ontwikkelingsweg komt de eigen identiteit van het bedrijf steeds krachtiger tot uitdrukking.

De BD-Vereniging ondersteunt dit leerproces met scholing en bedrijfsbegeleiding. Vragen of knelpunten worden besproken met een coach of met collega's in intervisie-groepen. Praktische onderwerpen worden vanuit een BD-visie verdiept in themagroepen. Elke winter wordt een werkconferentie georganiseerd. Eigen initiatieven op het gebied van onderzoek en ervaringsuitwisseling worden zoveel mogelijk ondersteund. Daarnaast stimuleert de BD-Vereniging onderzoek door wetenschappelijke instituten in binnen- en buitenland.

De impuls voor de Biologisch-Dynamische landbouw en het gaan van een antroposofische ontwikkelingsweg is in 1924 door Rudolf Steiner gegeven in een serie lezingen, uitgegeven onder de titel: 'Vruchtbare landbouw op biologisch-dynamische grondslag'.

Als boer, tuinder, winkelier, voedingsdeskundige, kok, en vanuit iedere andere beroepsmatige affiniteit met de biologisch-dynamische landbouw kun je beroepslid worden van de BD-Vereniging. Uprofiteert dan van alle activiteiten en aanbiedingen én werkt daar zelf aan mee.

aanmelden beroepslidmaatschap BD-Vereniging

Biologisch-Dynamische Landbouw voor tafelgenoten
Ook het maken van de juiste voedingskeuze is een individueel ontwikkelingsproces. Gezond eten is in grote lijnen voor iedereen hetzelfde, maar juist de verdieping is heel persoonlijk. De BD-Vereniging biedt mogelijkheden tot het uitwisselen van kennis en ervaring door middel van rondleidingen, lezingen, workshops en maaltijden op een BD-bedrijf. Zo komen vakmensen en mensen die landbouw en voeding een warm hart toedragen dichter bij elkaar.

aanmelden basislidmaatschap BD-Vereniging

Biologisch-Dynamische Landbouw voor U!!
Doe mee en steun de BD-Vereniging!
U kunt kiezen voor het basislidmaatschap, of voor het beroepslidmaatschap. Ieder nieuw lid ontvangt een welkomstgeschenk. Meer over de activiteiten van de BD-Vereniging, bedrijfsportretten, actuele onderwerpen, discussie en achtergrondartikelen leest u in Dynamisch Perspectief, het ledenblad van de BD-Vereniging.

Nog geen lid? Word nu lid van de BD-Vereniging

De Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding werkt samen met o.a. de volgende instellingen:
Stichting Demeter
Stichting Warmonderhof
Stichting Grondbeheer
Antroposofische Vereniging Nederland
Vereniging van Natuurvoedingskundigen VNVK
Landwijzer (Vlaanderen)

De vraag 'wat is Biologisch-Dynamisch' heeft meer dan een antwoord.
De antwoorden van 20 mensen die voor de biologisch-dynamische landbouw werken hebben we verzameld in het overzicht: Biologisch-Dynamische Landbouw in Nederland en België

Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding
Wisentweg 12 - 8251 PC Dronten - 0321-315937

Bedrijfsindividualiteit
in beweging

Bedrijfsindividualiteit in Beweging Je ontvangt deze uitgave gratis als je je nú aanmeldt als lid van de BD-Vereniging!

Twintig impressies van biologisch-dynamische bedrijven, gepresenteerd tegen de achtergrond van het onderzoek naar bedrijfsindividualiteit. "Een veelzijdige kennismaking met BD-landbouw in Nederland"

lid worden

Inspiratiejaar over BD-landbouw en voeding
Driebergen lees verder>>